[...] Ci nie zaszkodzi. Dobij to tych 4000kcal i obserwuj jak idzie, jeżeli nie możesz tyle zejść to pij gainer zeby wbić kalorykę. EW. rób własny gainer 100g owsianych górskich, 2 łyżki masła orzechowego, mleko 2%, banan, blendujemy i pij sobie na zdrowie do oporu. Możesz również dojadać masło klarowane łyżkami do posiłków w celu podbicia kcal.
[...] stołową do każdego posiłku... Kluczem jest umiar i różnorodność. Przed treningiem najlepiej węgle złożone+białko+niewielka ilość tłuszczy(najlepiej nasycone=Olej kokosowy,masło klarowane tłuste mięcho itp. Po treningu bezpośrednio możesz dać cukry proste+odżywka białkowa (tylko nie kazeina) Odżywkę białkową możesz dawać w celu UZUPEŁNIENIA [...]
Ja nie widzę nic złego w ryżu przed treningiem, osobiście nie lubię brązowego, długo trzeba go gotować i dla mnie mało smaczny, zdecydowanie wole kasze różnego rodzaju, ziemniaki, bataty, czy basmatii, parabolied, czy jaśminowy ryż ;-) Warzyw nieco mało, mięsa, owoce, ryby wymieniaj, tłuszcze też warto dodać jakieś masło klarowane, awokado.
[...] pełnowartościowego mleko nim nie jest, tam przydałoby się dodać jakieś jajka w postaci np. omleta. Kurczaka wymieniaj na tłuste mięsa, ryby, ponadto dodaj olej kokosowy, masło klarowane, awokado, warzywa jadasz? Kolacja powinna zawierać węglowodany, polepszają jakość snu i przyczyniają się do lepszej regeneracji. Ryż wymiennie z kaszami, [...]
Lepiej inny olej do smażenia, taki, który nie utlenia się tak łatwo i nie pali. Do smażenia kokosowy lub wszelkie zwierzęce tłuszcze typu smalec, masło klarowane. Na zimno oleje roślinne (wyjątki olej kokosowy i palmowy).
[...] pomidory/passata, anie jakas tablica Mendelejewa zwana Fixem. Żaden olej uniwersalny, tylko jakiś dobry - rzepakowy zimnotłoczony, a jeśłi chcesz podsmażać mieso - oliwa, masło klarowane. Sos pieczeniowy winiary też do wywalenia, jak równiez grahamki - zamień na chleb żytni - mający w składzie tylko mąkę, zakwas i sól. Ogórek konserwowy to [...]
[...] bój się węgli, warto tam wrzucić kasze/ ryże. LC pi razy drzwi trzyma się węgle na poziomie 100-150g. Więc musiałbyś te węgle uciąć i rozdzielić po białku i tłuszczach. Omege 3 (bo rybek nie jadasz) warto uzupełnić orzechami (laskowe, włoskie, brazylijskie, nerkowce) wrzucał tłuste mięcha, podroby. Oleje roślinne, masło klarowane, olej kokosowy.
[...] jak chudy, czy tłusty) węgle - TYLKO ziemniaki, ryż, kasza gryczna (ew. jaglana/jęczmienna), pełnoziarnisty razowy chleb NIC WIĘCEJ !!! tłuszcze - orzechy, migdały, awokado, oliwa z oliwek, ryby, żółtko jaja, olej kokosowy, olej z pestek winogron, olej ryżowy Do smażenia używaj tylko i wyłącznie - masło klarowane / olej ryżowy / oliwa z oliwek
Kurczaka mozesz zamienic na wieprzowine, wolowine, cielecine. Poza kurczakiem jest masa dobrych (lepszych) mies. Ryz brazowy mozesz jak najbardziej wymieniac z kasza gryczana, w ogole ze zbozami nieprzetworzonymi. Odzywke bialkowa generalnie stosowac mozesz kiedy chcesz - to jest tlyko uzupelnienie bilansu i dajesz to w momencie kiedy nie masz [...]
[...] tym warzywa wliczasz tylko duże ilości korzeniowych, ziemniaki, awokado i strączki, reszte w bilansie ustaw sobie na 0g. Tak dla wiedzy, że je jadasz. Nie bój się węgli na kolację, wbrew pozorom są wskazane, mają wiele zalet w ostatnim posiłku. Bułki fit sobie daruj :) Wrzuć więcej mięśa tłustego, orzechy, olej lniany.kokosowy/masło klarowane : )
[...] owszem, do tego ryby świeże lub mrożone (mięsa jak i ryby tłuste i chude) Słonecznik wymień na orzechy (laskowe, nerkowce, włoskie, brazylijskie) wrzuć np. olej kokosowy, masło klarowane, oliwę raczej polewaj warzywa, a nie smaż. Nie ma co unikać węgli na kolację, wbrew pozorom nie zalewają i regeneracja jest lepsza. Poza tym to [...]
Na oleju rzepakowym smażysz? Jeśli tak zastąp go olejem kokosowym, ew masło klarowane. Białko bym obniżyła na okolice raczej 160g (w zamian za to dodaj węgli) To mleko do kawy, to chyba mleko z kawą, a nie kawa z mlekiem %-)? A to białko samo, to że niby po treningu, czy jak ?
[...] cel po treningu i kolacja. Ja też "lubię" i "wolę" taki rozkład na niskich węglach. Natomiast co do samej diety. Białko zostaw w prochu w jednej porcji. Pozaostałe całkiem ok maskaropne i śmietane wymieniaj częsciej na awokado, oliwe z oliwek, masło klarowane, orzechy, czy jaja. Dałabym więcej warzyw, rybe wrzuć jakaś ;-) Poza tym całkiem ok.
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
Ale jeżeli tniesz koszty, to zamiast piersi z kurczaka mozesz kupić bardziej tłuste mięsko - karkówkę nawet, czy podroby. A ten lniany olej do śniadania? Pijesz? Bo smażyć na nim nie należy. Jak chcesz omlet usmażyć to polecam olej kokosowy albo masło klarowane